
חימום תת רצפתי הפך לאחת האופציות המועדפות על דיירים לא רק הגרים בבתים פרטיים אלא גם בבנייני מגורים. יש לכך סיבות רבות: חימום תת רצפתי מותקן כבר בתהליך הבנייה או במסגרת שיפוץ מתחת לאריחים כך שהוא לא נראה לעין המתבוננת ושומר על האסתטיקה של המרחב. כמו כן, הוא מייצר חום שמגיע מהרצפה ומחמם את החלל בצורה אחידה ולא מייבש את האוויר ומתאים להתקנה בכל חלל גם בחדרים רטובים כמו מטבחים וחדרי רחצה. חימום תת רצפתי נחשב לחסכוני לאורך זמן כך שמבחינה אנרגטית תוכלו לחסוך בחשמל ובנוסף, הוא נחשב לשיטת חימום בטיחותית ללא סכנת התקלחות וכוויה ואף ללא קרינה אלקטרומגנטית.
הפעולה מבוססת על מנגנון פיזיקלי פשוט כאשר מתקינים למעשה משאבת חום והחום מועבר אל המים בצנרת ומשם לרצפה.
חשמל, גז או מים? באיזו מערכת תבחרו?
היום יותר מתמיד משתמשים בחימום תת רצפתי כאשר יש שלוש אופציות למעשה: חימום המבוסס על חשמל ומתבסס על גופי חשמל שמחממים את הרצפה או חימום תת רצפתי המבוסס על גז כאשר מדובר בהתקנת מערכת חימום בגז וכן יש חימום תת רצפתי המבוסס על מים חמים הזורמים בצינורות במערכת סגורה ונחשב לאלטרנטיבה הפופולארית בשל החסכוניות בצריכה והיא נחשבת לאופציה החסכונית ביותר בטווח הארוך אפילו יותר מחימום באמצעות מערכת מיזוג אוויר.
יתרונות נוספים הם שניתן גם להפעיל את החימום רק בחדר ספציפי וכך לחסוך בחשמל ואף לסנכרן אותו עם מערכות בית חכם ולשלוט בטמפרטורה או בהפעלת החימום לפי הצרכים בהתאמה אישית אפילו לפני הכניסה לדירה עצמה, למשל, ישירות מהאוטו דרך אפליקציה ייעודית המותקנת במכשיר הסמארטפון. ההפעלה של המערכת שקטה ודורשת תחזוקה מינימלית כך שהיא מעניקה שקט נפשי לכל דייר גם בבניין משותף.
מתקינים עם המומחים
עם זאת, היות והתקנת החימום הרצפתי מבוסס על הרמת אריחים ההמלצה היא לשלב אותו כבר בתהלי בניית הבניין ובמידה וזה לא התבצע, ניתן להרים האריחים ולהטמיע את מערכת החימום.
איך זה עובד בשטח?
בשלב הראשון מתבצע תהליך התכנון המדויק כאשר בתכנון מתייחסים לגודל הדירה ולגודל הספציפי של כל אחד מהחדרים, כי יהיו חדרים שלפי תנאי המרחב מבחינת כיווני אוויר, טמפרטורה, חללים רטובים וגודל יזדקקו ליותר אנרגיה לשמר על חום ולוקחים זאת בחשבון בתקנון המערכת. לאחר שלב המדידות החברה המתמחה במערכות חימום תת רצפתיות תוכל להתחיל בביצוע כאשר מדובר במספר שלבים לאורך התהליך כמו למשל, פריסת לוחות של פוליסטירן והטמעת חול וגופי חימום בצורת רשתות ברזל. לאלה מצטרפים גם צינור ייעודי ובקר המבקר על הפעילות של החימום. חשוב מאוד לפנות לחברה מקצועית שעומדת בסטנדרטים של איכות ובטיחות כי המערכת חייבת לעמוד גם בטמפרטורות גבוהות ובתנאי לחץ קיצוניים. פיקוח על התהליך ונוכחות של אנשי מקצוע יסייע לבצע אותו בדרך הטובה ביותר ופעילות הבקר אמורה גם לנטרל תקלות ולפקח על הטמפרטורה. בחירת סוג הצינור והתקנתו אף היא קריטית כדי למנוע מצב של פיצוצים בצנרת וגם התקנת הרשת על התשתית במרחק נכון מהקירות והתממשקות כל צינור עם המרכזייה. כמו כן, יש לוודא שהתבצע חיבור המערכת ופעילות תקינה של משאבות הסחרור.
יש לקחת בחשבון כמובן את אספקת המים בבניין אם התשתיות בבניין אכן מתאימות למערכת מסוג זו המבוססת על חימום תת רצפתי במים ואם מדובר רק בדירה אחת או במספר דירות בבניין המתקינות מערכת חימום תת רצפתי יש חשיבות למדידת גודל החלל ולבידוד כך שהחום לא יתפשט לדירה אחרת בבניין.
לפרטים, הצעת מחיר והתקנה באזורך מאת חברת סולארי : לחצו כאן